Soalan-soalan Lazim

Apakah objektif utama, visi dan misi StokisOnline?

Melahirkan masyarakat bebas kewangan dan bebas kekangan masa. Singkat cerita mudahkan orang ramai hasilkan pendapatan yang lebih baik dan selesa bersama StokisOnline.

Saya tiada pengalaman dalam bisnes, jualan dan pemasaran, Adakah saya boleh buat bisnes StokisOnline Ini?

Boleh buat. Tiada masalah selagi anda mahu belajar dan buat sampai jadi berjaya dengan cara yang betul, lagipun tips cara berjaya dah jelas, follow saja step-by-step, disini anda cuma perlu sertai ejen dan ada 3’ejen saja untuk hasilkan income. Mudah je..  bisnes ini tidak perlu skill bisnes advance untuk capai kejayaan. Suri rumah pun boleh buat tentu anda pun boleh buat sehingga berjaya.

Adakah bisnes ini sesuai untuk saya?

Sesuai untuk mereka yang ada keinginan dan bertindak untuk berjaya dengan cara mudah, praktikal berkesan seperti yang dijelaskan dalam website ini. Jika bukan sekarang bila lagi nak capai kejayaan? kan..

Bilakah masa yang sesuai/tepat sertai ejen StokisOnline?

Secepat yang mungkin! Sebab apabila anda sudah sertai ejen maka secara langsung dapat id-ejen affiliate dan kemudian dapat create id-link untuk dikongsikan kepada rakan-rakan anda bagi tujuan develop 3’ejen affiliate.

Mengapakah perlu/penting buat belian setiap minggu?

Belian setiap minggu ini dibuat bertujuan untuk aktifkan “EcoSystem” menghasilkan pendapatan setiap minggu melalui ecosystem yang telah dijelaskan melalui video, kalendar ecosystem dan jadual journey.

Semasa pertama kali sertai ejen StokisOnline, Perlukah mengikuti tarikh jadual tetapan dan bilakah pembelian seterusnya?

Pada ketika pertama kali sertai/join ejen dengan beli pakej tidak perlu ikut tetapan jadual.

Belian pakej setelah join ejen mengikut tarikh terdekat yang telah ditetapkan diantara 1hb, 8hb, 16hb dan 23hb. Oleh kerana itu anda perlu rancang/plan semasa join ejen atau bina 3’ejen affiliate secepat yang mungkin dalam tempoh masa kurang dari 7’hari.

Jika dalam tempoh seminggu atau lebih belum dapat 3/2/1/0 ejen atau belum dapat sepakat dengan bakal ejen haruskah membuat belian pakej?

Ya, Sebaiknya perlu buat belian pakej. atau anda boleh berbincang dengan ejen introducer anda untuk memahami keadaan situasi dan bekerjasama untuk secepatnya anda dapat bina ejen affiliate secepat yang mungkin. kerana ini akan memberi impact hasil komisen kepada ejen introducer anda.

Jika belum ada ejen kemudian buat belian setiap minggu, adakah saya rugi?

Secara teknikalnya ya rugi. Oleh kerana itu, anda perlu bekerjasama dengan ejen introducer atau orang terdekat untuk sertai/join ejen bagi mencapai objektif tujuan anda sertai ejen untuk bina side-income setiap minggu.

Pendek cerita sedikit diperlukan jiwa kental dan pengorbanan untuk capai matlamat yang jelas.

Saya sertai/join ejen RM300, Bolehkah saya jemput ejen dengan pakej lebih besar contohnya 3.3k atau 33.3k dan berapa nilai komisen yang didapatkan?

Secara teknikalnya boleh. Akan tetapi anda hanya akan terima hasil komisen pada level anda sahaja. Ataupun anda perlu UPgrade untuk dapatkan komisen tersebut.

Dalam situasi ini komisen anda rm200 daripada belian ejen tersebut. Penetapan ini dibuat untuk memberi keadilan kepada pihak ejen jemputan dan tidak merugikan pihak syarikat. 

Jika terjadi kematian ejen, dapatkan ahli waris menggantikan posisi dan apakah langkah yang harus dilakukan?

Boleh, dengan catatan ada ejen memberi info kepada admin StokisOnline. Proses ambil-alih perlu disahkan dan diuruskan oleh pihak pengurusan HQ StokisOnline

Lupa kata-kunci/password ejen?

Anda boleh reset kata-kunci/password melalui email yang berdaftar dengan StokisOnline. Terlupa email? anda hubungi admin StokisOnline untuk dapatkan alamat email melalui carian nama dan nombor telefon yang berdaftar. Pertukaran alamat email adalah fix tidak dibenarkan.

Bilakah masa yang tepat untuk upgrade pakej?

Masa tepat untuk upgrade pakej bergantung kepada kerjasama sepakat anda bersama team 3’ejen affiliate anda untuk upgrade. Bilamana 3’ejen anda sedia upgrade maka anda boleh upgrade untuk nilai hasil komisen yang lebih tinggi.

Singkat cerita jangan manja untuk upgrade demi komisen yang lebih baik dan selesa.

Sekiranya sudah ada 3’ejen, bolehkah tambah ejen sehingga 10’ejen?

Boleh, No limit. Akan tetapi anda dinasihatkan untuk fokus dengan 3′ hingga 5’ejen sehingga berjaya terlebih dahulu kerana ini akan menjadi asas yang kuat untuk capai kejayaan. Ibarat kata pepatah malayu jangan sampai yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Sebaik-baiknya fokus pada upgrade pakej keperingkat tertinggi 33.3k kerana denga 3’ejen 33.3k ini dapat hasilkan komisen 66.6k seminggu atau net income bersih kurang lebih 133k setiap bulan setara dengan 1.59juta dalam setahun. (bila dah kaya jangan lupa tanggungjawap bayar cukai ya)

Bolehkah saya promot id-link affiliate saya di sosial media?

Boleh, akan tetapi anda cuma perlukan 3’ejen affiliate saja untuk capai kejayaan. Sebab, sumber melalui kaedah sepakat bersama ahli keluarga, sesama sahabat, kawan-kawan, rakan bisnes dan kawan ditempat kerja sahaja pun dah lebih daripada cukup untuk bina 3’ejen.

StokisOnline ini money-game atau judi online?

Tidak sama sekali. Ianya patuh syariah. Ada produk fizikal berupa kekacang premium dijual melalui pakej yang disediakan. kemudian komisen diberikan kepada introducer ejen sebagai upah jualan melalui kaedah affiliate. 

Oleh kerana founder sangat memahami bertapa pentingnya repeat sales untuk hasilkan keuntungan semua pihak, maka pembelian secara kerap setiap minggu dilakukan bagi menghasilkan komisen setiap minggu kepada ejen affiliate yang berdaftar dengan StokisOnline. Sistem, strategi dan pengurusan yang cekap dan adil ini membawa kebaikan dan rezeki kepada seluruh yang terlibat melalui proses yang telah dijelaskan termasuk sesi soalan lazim ini. Kaedah dan proses untuk menghasilkan pendapatan sangat jelas melalui contoh gambar-rajah dan video yang dikongsikan. Semua yang berkaitan tertakluk pada terma dan syarat.

Sekiranya terjadi kerugian, adakah StokisOnline akan bertanggungjawap?

 Tertakluk pada terma dan syarat.

Adakah bisnes StokisOnline ini lebih baik daripada bisnes yang lain dipasaran?

 Jawapan ini terpulang kepada individu menilai apa yang terbaik buat mereka. 

Sekiranya terjadi perbalahan diantara ejen, apakah tindakan StokisOnline?

 Pendekatan/Tindakkan sewajarnya akan dilakukan mengikut keperluan yang tidak merugikan syarikat.

Maklumat peribadi ketika sertai ejen haruslah tepat?

 Ya betul. Harus tepat. Kerana sistem kerja admin berdasarkan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda salah beri maklumat, pihak Stokis Online tidak bertanggungjawap diatas kecuaian ini.

Bolehkah menggunakan akaun bank syarikat atau akaun bank pihak ketiga?

 Akaun bank syarikat dibenarkan dengan catatan tiada isu masalah dikemudian hari. StokisOnline tidak bertanggungjawap sekiranya terjadi masalah perdebatan. 

Untuk akaun bank pihak ketiga, sila rujuk admin untuk dapatkan nasihat sebelum sertai ejen. 

Wajib ada akaun bank negara Malaysia?

 Ya betul.. kerana proses pembayaran komisen hanya melalui bank transfer di Malaysia sahaja. sekiranya ada perkembangan terkini admin akan update memo dari masa ke semasa.

Adakah limit umur untuk sertai/join StokisOnline?

 18’tahun keatas. Bagi mereka yang dibawah umur 18’tahun perlu dapatkan bimbingan dan berbincang dengan waris/orang dewasa.

Adakah bukan warga negara Malaysia dapat sertai/join StokisOnline?

 Warga Asing boleh join asalkan ada akaun bank di Malaysia. Sekiranya warga asing ini kembali ke negara asal, mereka masih dapat teruskan selagi akaun bank masih aktif dan dengan syarat transaksi berjalan lancar.

Sekiranya ada soalan yang penting bagi anda tidak ada diatas, Sila masukkan soalan anda dikotak masej dibawah agar anda dapat sertai ejen dengan hati yang tenang.

Open chat
1
Cara Hasilkan 6.6k Setiap Minggu?
Kepakaran Kami di Stokis Online Malaysia Membantu Anda Hasilkan Side-Income secara konsisten 60-6.6k Setiap Minggu Melalui Teknik Ecosystem-Affiliate paling cara mudah praktikal berkesan.
..
Ini kisah perjalanan founder Stokis Online bina bisnes unik demi kesejahteraan bebas kewangan orang ramai melalui StokisOnline.
.
Semoga bisnes ini dapat membantu insan dan menjadi ladang amal kebaikan untuk semua, mendapat redho keberkatan Tuhan Yang Maha Esa secara konsistan, amin in sha Allah. semoga bermanfaat
.
Hadi Mustaqim 36tahun, dilahirkan di hospital besar pulau pinang pada tahun 1986. bertuah dilahirkan daripada keluarga bisnes yang bekerja keras sehingga mencapai kejayaan.
.
Sejak umur 9-tahun bila cuti sekolah ayah selalu bawa aku berjumpa dengan para pedagang, pengimport, pelanggan tetap kesana-kesini.
.
Ayah dikenali sebagai pemborong dan pengimport produk kesihatan dan kosmetik yang dibawa dari negara jiran Indonesia, Thailand dan Philipina sehingga berkembang menjadi sebuah syarikat distributor dan stokis produk tempatan one stop centre yang lengkap.
.
Alhamdulillah persaing-pesaing bisnes kami majoritinya syarikat hebat dalam industri ini.
.
Dalam keadaan bisnes yang stabil dan berkembang. Hidup ini terasa sangat indah, kewangan melimpah, dapat shopping, rumah selesa, kereta idaman, bebas masa sehingga dapat jelajah melancong keluar negara Eropah, Amerika, negara-negara Arab, Jepun, China, benua Australia dll aku dah sampai.
.
Namun, dalam gemilang hidup, kadang kala aku terfikir kenapa Allah lahirkan aku dalam keluarga serba ada dan selesa sebegini.
.
Alhamdulillah Syukur nikmat, aku diberi akses dan peluang untuk jalankan bisnes.. networking yang mantap.. sehinggalah memiliki asset property.. kenderaan.. kilang.. syarikat itu dan ini.
.
Namun dalam kesenangan dan pelbagai akses kemudahan hidup.
.
Jauh dari sudut hati aku terfikir mengapa rezeki rakan sekeliling hidup tak macam aku. Mereka hidup kerja keras bating tulang setiap hari, kerja overtime demi duit gaji sedikit lebih, OT double.. triple payout dikala cuti hari peristiwa terpaksa dilakukan demi menampung keperluan hidup. Kuat aku berfikir solusi dan cara agar dapat bantu kongsi kebahagiaan hidup jemput rezeki besar. Jauh sudut hati nak saja aku berkata buat cara itu dan ini untuk berjaya dalam hidup namun itu tak mampu aku lakukan.
.
Impian aku dapat berkongsi nikmat hidup bebas masa ada duit extra untuk hidup lebih bermakna bersama keluarga, sahabat dan masyarakat.
.
Hidup aku lengkap serba ada, ada kalanya aku terlalu merendahkan diri untuk jaga hati perasaan lawan bicara. Namun aku tak menyesal pilih hidup cara low profile sederhana hingga kini.
.
Aku merenung berfikir cara nak bantu mereka hidup lebih selesa.
.
Sejak 2014, pelbagai cara aku buat, aku sediakan budget tahunan program untuk membantu dalam konteks bina bisnes.
.
Aku bantu kawan copy paste bisnes dengan cara buka beberapa cawangan didalam pasaraya dan hypermarket namun penghujungnya kecundang sebab jiwa pemalas dan tak jujur
.
Bantu kawan bagi modal asas, renovasi kedai, bagi hutang beli barang bisnes al-hasil hilang entah kemana dan banyak lagi..
.
4-tahun aku bergelut cuba bantu al-hasil rugi tergigit diri sendiri.
.
Kalau ikutkan kehendak rasa kesal hati, aku saman saja semua yang terlibat. Biar padan muka tapi itu tidak kulakukan..
.
Turning Point
.
Pada pertengahan tahun 2018, aku temukan kaedah cara tepat, jitu dapat bantu ramai manusia atasi masalah cara jemput rezeki tambah income setiap minggu,
.
Aku berguru dengan pelbagai sifu, mentor dan coach tersohor di Malaysia sejak tahun 2011 secara offline dan online.
.
Berbekalkan pengalaman bertahun-tahun, aku bina bisnes kali ini agar semua orang dapat buat income pasif yang selesa setiap minggu.
.
Aku temukan kata kunci “apa yang penting kerja sama” menjadi motto asas dalam bisnes kali ini.
.
Aku serius belajar menuntut ilmu digital kesana-kesini bertungkus lumus untuk siapkan legacy ini.
.
Pelbagai proses R&D.. try & error.. adjust by adjustment aku hadap sehinggalah kalendar bertukar ganti tahun 2021.
.
Alhamdulillah syukur Allah jua yang mendidik aku all the time, suka duka pahit manis aku dah hadap, now all is done, improvement by improving dah buat dan keep improving.
.
Motto bisnes, “Buat Kasi Jadi Sampai Jadi Sampai BERJAYA”
.
Aku berjaya hasilkan bisnes padu, bisnes out of the box. bisnes unik lain daripada yang lain yang ada dipasaran.
.
Paling BEST, Orang yang tak biasa menjual pun mampu buat jika ada keinginan untuk maju sehingga berjaya
.
Berkat sokongan keluarga, Joe dan kawan-kawan Stokis Online telah dijayakan dengan motif untuk dapat bantu lebih ramai insan-insan yang memerlukan bagi menambah sumber pendapatan dengan kaedah yang mudah
.
Syukur tak terhingga Stokis Online berada pada masa yang sangat tepat di kala musim pendamik C19 dimana ramai insan di Malaysia terjejas pendapatan dan Stokis Online hadir untuk bantu meringgankan beban kewangan dangan cara bisnes yang unik.
.
Melalui bisnes konsep yang ada dalam StokisOnline, semoga suara keluhan para peniaga perang diskaun harga margin tipis menggila, bisnes slow, tidak ada pembeli, hutang tak bayar, tak pandai bisnes, bisnes bermusim semuanya teratasi dengan teknik "ecosystem-affiliate" dalam StokisOnline.
.
In sha Allah
.
Kami sangat yakin Anda dapat hasilkan income 6.6k atau bersamaan nilai pendapatan bersih RM3.3K setiap minggu dengan cara yang paling mudah praktikal berkesan asalkan diri ada kemahuan untuk maju dan berjaya.
.
In sha Allah Bismillah
.
Ayuh, Sama-sama kita jemput rezeki. Doa dan harapan agar kita semua dapat hidup lebih sejahtera, dan hidup berbakti kepada diri, keluarga, masyarakat dan negara.
.
Rumusan akhir kata,
.
Impian cita-cita aku, nak lihat ramai orang bebas masalah kewangan yang selama bertahun-tahun telah aku usahakan ini capai kejayaan.
.
Semuanya Demi Anda.. Demi Kebaikan.. Keberkatan Demi Allah dan Nabi..
.
Dan bila tiba masa ditanya soalan “apa yang kamu kerjakan semasa HIDUP didunia?” Aku dapat jawab soalan itu dengan jawapan yang tenang, baik dan berbahagia.
.
Jadi..
Bersedia dan SERIUS bina side-income setiap minggu secara berterusan?
.
klik butang hijau "open chat" sekarang
.
Salam Maju Jaya
Founder & team StokisOnline
Tn.Hadi Mustaqim